Berentaart

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de suiker met de eieren op tot de massa net zo romig is als mayonaise. Voeg het citroensap toe. Zeef de bloem met het zout en de cacaopoeder en meng dit door de suikermassa. Voeg vervolgens de niet te hete gesmolten boter toe en spatel deze door het beslag. op deze manier wordt de meest luchtige cake verkregen. Doe het beslag over in de beboterde vorm. Bak de cake gaar en goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven van 140 graden C gedurende 75 - 90 minuten. Controleer of de cake gaar en droog is door er een sateprikker in te steken. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Laat de cake enigszins afkoelen en stort hem vervolgens op een taart rooster. Versier de beer met een strik en maak bv knoopjes op zijn buik van gespoten toefjes slagroom (voor de kleinsten) of met gekleurde snoepjes (voor kinderen vanaf 3 jaar).

Berentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

De Berentaart
0 min
Bekijk recept

De Berentaart
0 min
Bekijk recept