Nu maak je de crumble die heel simpel te maken is in de keukenmachine. Doe de boter, gezeefde bloem, kaneel en de suiker in de keukenmachine en laat hem draaien totdat het op broodkruim lijkt. Voeg dan de amandelen toe en laat de machine opnieuw het werk doen, niet te snel maar totdat ze aardig fijn zijn maar dat er toch nog wat grotere stukjes inzitten. Ik doe ze gewoon even malen met de staafmixer en daarna nog even met de bloem mee laten draaien, dat vindt ik makkelijker) Als je geen keukenmachine hebt Neem een grote kom, ga met je vingers door het mengsel totdat het op broodkruim lijkt , roer de kaneel, suiker en amandelen erdoor ( die je eerst in de staafmixer hebt gemalen) Heb je geen staafmixer? Je kan de amandelen ook in een plastic zak doen en er met bvb de deegroller op slaan. En dan (na methode 1 of 2) Sprenkel het kruimelmengsel over de appels en zorg dat alles goed bedekt is. Nou gebruik je een (of twee) van je handen en druk het kruimelmengsel lichtjes aan. Haal daarna zachtjes een vork over de hele laag. Bak de crumble in het midden van de oven voor 35- 45 minuten. (hangt van je oven af) De appels zullen nu zacht zijn en de bovenlaag goudbruin en knapperig. (het wordt nog knapperiger als je fijn verkruimelde cornflakes erover strooit). Laat het rusten voor ongeveer 10- 15 minuten voor je het serveert
Appel Crumble Met Amandelen (heerlijk Nagerecht) is een recept van Smulweb.nl