1 Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
2 Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en specerijen ca. 2 minuten. Voeg de puree toe en bak het kort mee. Voeg de tomaten, rozijnen, abrikozen, worcestersaus, wijn en jam toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes koken.
3 Voeg het gehakt en paneermeel toe en laat het ca. 30 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper.
4 Verwarm de oven voor op 180?C. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Klop in een kom het ei met de melk los en schenk het over het gehaktmengsel. Leg laurierblaadjes op het gerecht en bak het ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven
Bobotie, Afrikaanse Ovenschotel is een recept van Smulweb.nl