Bobotie, Afrikaanse Ovenschotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en specerijen ca. 2 minuten. Voeg de puree toe en bak het kort mee. Voeg de tomaten, rozijnen, abrikozen, worcestersaus, wijn en jam toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • 3 Voeg het gehakt en paneermeel toe en laat het ca. 30 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180?C. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Klop in een kom het ei met de melk los en schenk het over het gehaktmengsel. Leg laurierblaadjes op het gerecht en bak het ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven

Bobotie, Afrikaanse Ovenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie van Carina
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie met mango
Bekijk recept