Zoete Aardappelpuree Met Zuurkool+goulash+boerenworst

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de zoete aardappelen gaar met wat zout. Stamp en roer er met een beetje van het kookvocht, een scheut melk en wat klontjes boter een smeuïge puree van. Bak in een braadpan de spekjes met het karwijzaad en voeg, zodra er voldoende vet in de pan is, de worsten aan toe. Bak samen even verder tot de spekjes uitgebakken zijn. Voeg ui en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Doe de tomatenpuree, tabasco (naar smaak), runderbouillon, witte wijn en suiker erbij en roer alles door elkaar terwijl je het aan de kook brengt. Laat het zo 5 minuten op hoog vuur inkoken, zodat de saus wat bindt en de alcohol verdampt. Neem het daarna van het vuur. Meng in een kommetje de crème fraiche met de bloem en kookroom en voeg enkele lepels van de warme saus toe, zodat de crème fraiche al enigszins verwarmd wordt. Doe dan het crème fraiche mengsel en de peterselie bij de goulash en roer alles goed door elkaar. Doe driekwart van de aardappelpuree in een ovenschaal en bedek deze laag met de fijngesneden zuurkool. Leg de vier worsten op de zuurkool en verdeel de goulash over de schotel. Met de overgebleven aardappelpuree dek je de schotel af. Zet de ovenschaal een half uur in de oven en strooi er tien minuten voor de eindtijd parmezaanse kaas over.

Zoete Aardappelpuree Met Zuurkool+goulash+boerenworst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pitabroodje met worst en komkommer
15 min
Bekijk recept
Lasagne met paddenstoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met worst en tomaat
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Koolrolletjes (involtini di verza)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept