BIBINGKA

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dikke santen in 1 dl water oplossen en met de gezoete cocosmelk mengen. De rijstebloem met het zout erin strooien en glad roeren. Twee eetlepels gula djawa (verkruimeld) met de eieren los kloppen en dit bij de cocosmassa roeren, zodat een cakedik deeg ontstaat. Een cakevorm van 22 cm of een springvorm van 20 cm doorsnede invetten en het cocosdeeg erin scheppen en glad strijken. De rest van de (verkruimelde) suiker en de gemalen djinten erover strooien. De vorm afdekken met ingevet bakpapier (de vette kant naar binnen) en 35-45 minuten in een oven van 180 graden C schuiven. Het bakpapier eraf nemen, de grill inschakelen en de suiker op de cocoscake snel laten smelten.

BIBINGKA is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker