Romige Tia Maria-taart Om Te Smullen

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet twee springvormen in en bedek de bodem met bakpapier. Zeef het meel en het cacaopoeder in een grote kom. Voeg de eieren, boter, suiker en walnoten toe en meng het geheel goed tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvormen, strijk het oppervlak glad en bak het 35-40 minuten tot het bruin en gerezen is. Haal de taarten uit de vormen en laat ze afkoelen. Maak de vulling. Doe de slagroom in een kom en klop hem tot stijve pieken terwijl u geleidelijk de Tia Maria toevoegt. Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat u vier lagen heeft. Leg deze op elkaar met slagroom ertussen. Bedek de zijkanten van de taart met slagroom. Verdeel het kokos over een stuk bakpapier. Houd de taart aan de boven- en onderkant vast en tol hem door het kokos, tot hij gelijkmatig bedekt is. Leg hem op een bord, smeer de bovenkant in met room en spuit de resterende room langs de rand. Versier de taart met walnotenpraline.

Romige Tia Maria-taart Om Te Smullen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sandwiches van de koe
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Boerenbrood
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met makreel en rode biet 
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept