Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn met de warme melk en de zure room tot een smeuïge puree. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. Kip in blokjes snijden en met de ui al omscheppend in de olijfolie en de vloeibare margarine lichtbruin bakken. Gehakt toevoegen en rul meebakken. Knoflook toevoegen en even meebakken. Paprikablokjes, paprikapoeder, chilipoeder en tijm toevoegen en een klein scheutje witte wijn. Dit 10 minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak maken met zout. De zuurkool in een pan doen en de bouillon, waardoor 2 el tomatenpuree zijn geroerd, en de rest van de wijn erover schenken. Kummelzaadjes erdoor roeren en aan de kook brengen. De plakjes salami erover verdelen. Dit op een laag vuurtje (vlamverdeler) een half uurtje laten sudderen. Ovenschaal invetten en de zuurkool, omgeschept met de salamiplakjes, onderin de schaal leggen. Daar overheen het vleesmengsel scheppen. Afdekken met de aardappelpuree. Met een appelboor een gat in het midden maken en er een ′schoorsteen′ van alufolie in steken. Geraspte kaas erover strooien en hier en daar wat margarine druppelen. Drie kwartier in de oven door en door heetlaten worden en gratineren. 10 minuten laten rusten. De ′schoorsteen′ verwijderen en de schotel garneren met dunne reepjes rode paprika vanuit het gat als een bloem gedrapeerd.
Hongaarse Zuurkool Ovenschotel is een recept van Smulweb.nl