.Giet de bouillon in een pan en breng aan de kook. Doe er de stukken kip in en laat zachtjes sudderen, circa 25 minuten tot dat deze gaar is. Neem de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Bewaar de bouillon. Snijd het afgekoelde vlees in stukjes. Doe de stukjes vlees in een kom. Smelt 60 gram boter in een koekenpan op een laag vuur. Doe er de ui in en laat circa 10 minuten fruiten tot hij gaar is. Roer er de bloem door en roerbak een paar minuten, Giet er geleidelijk 6 dl van de bewaarde bouillon al roerend bij en laat 8 tot 10 minuten sudderen onder af en toe roeren tot de saus dik is. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen. Giet de saus bij de kip. Schep er dan de eieren, feta, nootmuskaat, dille, peterselie en desgewenst de munt door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een schaal van ca. 23x30x7 cm in met boter, Leg 6 of 7 vellen filodeeg in de schaal en kwast elk vel licht in met de gesmolten boter voor U het volgende vel erop legt.Schep het kipmengsel op het deeg en strijk het ui. Leg de rest van de vellen filodeeg op de vulling en kwast elk vel in met gesmolten boter. Verdeel met een schep mes de bovenste vellen in grote vierkanten. Laat de taart in 40-45 minuten in de oven goudbruin bakken, Laat de taart 5 minuten rusten, snijd dan in vierkanten en dien op.
Kiptaart Uit Griekenland In Met Feta is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta