Kroatische Baklava

5
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden. Neem een grote ronde bakvorm, doe er een lap deeg in of verscheur het deeg, verdeel het over de bodem en bestrijk het met olie. Leg er een vel deeg bovenop en bestrijk weer met olie. Verdeel de helft van de vulling erover. Herhaal dit nog een keer en dek af met 2 lagen deeg, maar snijd ze nu netjes rond in de vorm. Bestrijk weer met olie. Snijd de baklava in stukjes en bak ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Pas op dat deze niet aanbrandt, dek evt. af met aluminiumfolie! Giet dan de siroop over de baklava, let op deze moet afgekoeld zijn!! Het schijnt niet uit te maken hoe je het doet, maar OF de baklava OF de siroop moet koud zijn, anders wordt het erg soppig.

Kroatische Baklava is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Kroatische rizot met mosselen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte Kroatische Salade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kroatische Appelsoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kroatische Soep Met Appeltjes
30-60 min -
Bekijk recept