Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Intussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (± 20 min.). Oven voorverwarmen op 200 graden C. Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de voorverwarmde oven zetten (200°) tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15 minuten )
Ovenschotel Met Winterpeen, Uien En Gehakt( Shephards Pie ) is een recept van Smulweb.nl