Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de uien zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit met een vork rul en grijs. Roer vervolgens de blokjes appel door het gehakt. Los de bouillontablet en de tomatenpuree op in 1 dl heet water en roer dit door het gehaktmengsel. Voeg ook de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel zonder deksel zachtjes ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los met de melk en roer er vervolgens 150 gram van de geraspte kaas doorheen. Roer dit mengel door de puree en breng de puree zo nodig op smaak met zout en evt. een snufje nootmuskaat. Als het gehaktmengel uitgeprutteld is, breng alles dan op smaak met een lekkere flinke scheut worcestershiresaus en met zout en peper. Doe het mengsel in een ovenschaal, schep de aardappelpuree erop en strijk de bovenkant glad. Meng de rest van de kaas en het paneermeel door elkaar en strooi dit over de puree. Laat de Shepherd′s Pie in het midden van de oven in ca. 20 minuten een mooi bruin korstje krijgen. Om je vingers bij op te eten!