Kaiserbrotchen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voeg water en melk samen. Los in een deel daarvan (ca. 0,1 liter)de gist op. Los in de rest van de vloeistof het zout op. Meng zoveel bloem door de gistvloeistof tot een stevig deeg ontstaat. Dek het af en laat het een half uur rijzen. Meng de rest van de bloem door de zoutoplossing, kneed tot een samenhangend geheel en voeg er het gerezen deeg aan toe. Kneed goed en laat het mengsel minstens een half uur rusten in een warme omgeving. Voordat het deeg verder verwerkt wordt, moet u eerst nog een paar keer vouwen en kneden. Gebruik per broodje ongeveer 100 gram deeg en vorm er een stevig bolletje van. Laat dit een half uur rusten. Geef met en scherp mes drie snedes midden over het bolletje, zodat een zespuntige ster ontstaat. Druk het middelpunt wat in en maak een kleine draaibeweging. Het vraagt enige oefening, maar na de twintig broodjes die je van het deeg kunt maken, heb je de slag wel te pakken! Leg de broodjes op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat en schuif die in een voorverwarmde oven op 225 graden. Na een goed halfuur zijn de broodjes klaar.

Kaiserbrotchen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Marjon's Zondagsbroodje
0-10 min -
Bekijk recept
Frikadellen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Marjon's Zondagsbroodje
0-10 min -
Bekijk recept
Frikadellen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept