Apfelstrudel-ausgezogen(Oostenrijk)

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

BEREIDINGSWIJZE:Leg het deeg in het midden van het doek en rol het enigzins langwerpig uit.Verdeel er een 1/2 EL olie over.Steek nu de handen met de rugkant naar boven onder het deeg en rek het deeg vanuit het midden voorzichtig op tot iets over de rand van een lange zijde van de tafel.Zet het deeg vast en rek het vervolgens op dezelfde wijze op naar de tegenovergestelde tafelrand,zonder dat het daarbij scheurt.Besprenkel tijdens het spannen het deeg met de resterende olie.Ga hiermee door tot U een deeglap heeft van ca. 75 X 100 cm.Snijd de dikke deegranden weg en verdeel 100 gr gesmolten boter over het deeg.Beleg het deeg met de Appelschijfjes,houd daarbij 1/3 deel aan een korte zijde vrij.Verdeel achtereenvolgens de Rozijnen en de citroenrasp over de Appelschijfjes.Besprenkel de vulling met de Rum.Verdeel er de fijngemalen kruidnagel over en bestrooi met de kaneel en suiker.Til het doek aan de korte zijde die tot aan de rand met vulling belegd is op en houd het in een vloeiende beweging zo hoog dat de Strudel; zichzelf oprolt.Vouw beide uiteinden van de deegrol om en druk licht aan zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt.Bestrijk een bakblik met boter en snijd afhangelijk van het formaat van het bakblik de strudel in 2 of 3 stukken.Leg op het bakblik en verdeel er de resterende gesmolten boter over.Bak de Strudel in een voorverwarmde oven van 175 C in ca. 35-45 minuten gaar.

Apfelstrudel-ausgezogen(Oostenrijk) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrudel
45 min Gebak
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept