Appelstrudel

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine stukjes. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en roer het paneermeel erdoor, zodat je een soort kruimelspul krijgt. Week de rozijnen een tijdje in warm water. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lange dunne lap, plak het goed aan elkaar met geklopt ei (hou nog wat ei over voor het eind) en rol er dan nog eens overheen, zodat de lap BIJNA NIET KAN BREKEN, want als het wel gebeurt heb je een mooie troep. Leg de lap voorzichtig op een theedoek. Meng de rozijnen en appeltjes met suiker en veeeeeeeeeeeeeeeeel kaneel, en bestrooi het deeg hiermee. Laat aan de randen een stuk vrij. Strooi het kruimelspul over de appeltjes. Vet een bakplaat in met boter. Rol het deeg met alles erop en eraan op tot een soort dikke worst. Laat de worst voorzichtig van de theedoek op de bakplaat rollen. Er kwamen bij ons een paar gaatjes in, als het bij jou ook gebeurt, maak ze dan dicht met een stukje deeg dat je van een andere plek af haalt (maak geen nieuwe gaten). Strijk de rest van het ei over de appelstrudel, schuif hem in de oven en bak hem in 50 min. goudbruin en gaar. Doe het vanille-ijs en de vla in een kom. Laat het ijs een beetje zacht worden en roer goed. Snij de appelstrudel in plakken, strooi er lekker veel poedersuiker over en eet hem op met de vanille-ijs-vla-saus. Liefst warm, maar koud is ook lekker.

Appelstrudel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appelstrudel met vanille-ijs
Bekijk recept
Appelstrudel Op Italiaanse Wijze
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelstrudel Met Vanilleijs
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelstrudel
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Appelstrudel met vanille-ijs
Bekijk recept
Appelstrudel Op Italiaanse Wijze
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelstrudel Met Vanilleijs
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelstrudel
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept