Laat de boter zachtjes smelten in de pan, snijd ondertussen de chocola in kleine blokjes. Zodra de boter gesmolten is kun je 150 gram van de chocolade toevoegen. Roer dit op zacht vuur door tot het mengsel totaal met elkaar versmolten is. Je kunt nu beginnen met het kloppen van de suiker, vanillesuiker, eieren en doe hier een snufje zout bij. Klop dit lekker los en luchtig met de garde. Schep het zelfrijzend bakmeel en het chocolademengsel om en om onder voortdurend mixen (zachte stand of met de garde) door het eimengsel. Bak de brownies in 35 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Verwarm nu de slagroom in een steelpan, maar breng niet aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de chocolade (130 gram) toe aan de hete slagroom, roer dit goed door. Als de brownies gaar zijn, laat ze even afkoelen, en giet dan het mengsel hier overheen. Laat de brownies ongeveer 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast of koele plek.