Libanon: Mankoesh

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de verse gist aan met lauw water of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor de gedroogde gist.Zeef de bloem met het zout in een kom en schenk er zoveel van het gistpapje bij dat u er een stevige bal van kunt vormen. Kneed gedurende 10 minuten tot u een glad elastisch deeg hebt. Leg het in een kom, dek het af met ingedekt plastic folie en laat het op een warme plaats 1 tot 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume. Kneed het deeg even door, neem er kleine balletjes vanaf en vorm hiervan rondjes van 1/2 cm dik.Leg de rondjes op een ingevette bakplaat en maak er met u vingertoppen kleine deukjes in. Het deeg zal hierdoor niet opzwellen tijdens het bakken.Roer de overige ingredienten door elkaar en schep op alle broodjes een lepel van het mengsel. Laat het brood nog 10 minuten rijzen op een warme plaats. Bak de broodjes 8 tot 10 minuten in een op 240 graden C. voorverwarmde oven tot ze goudbruin en stevig zijn. Zo uit de oven opdienen

Libanon: Mankoesh is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Libanon:Koolrolletjes
30-60 min -
Bekijk recept
Fetasalade Uit Libanon
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Libanon: Rijstepudding (moegli)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Libanon: Eiersalade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept