Arabisch Brood

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het deeg moet veerkrachtig zijn en terug springen wanneer u er met beide handen in duwt. Vorm een bal, was de mengkom uit, vet hem met in boter (geen olie) en leg het deeg in de kom terug. Bedek met een laag boter en bedek de kom met plastic of een vochtige doek. Zet de kom op een warme plek, en laat het deeg rijzen tot de dubbelle hoeveelheid in ongeveer 2 uren. Sla erna het deeg goed plat op het werkvlak, vorm opnieuw een bal opnieuw, en leg het weer terug in de kom, bedek de kom en laat het geheel nog eens 30 minuten rijzen. Zo geeft u de gluten kans om tot rust te komen en het maakt het makkelijker om broden te vormen. Het vormen van de broden: Sla het deeg opnieuw plat en snijd hem met een mes in twee helften. Vorm twee ballen en kneed ze zoveel en lang mogelijk. Vouw ze om, sla ze plat en ga zo,n 20 minuten door. Vorm er dan twee ballen van en kneed ze in de vorm van een 8 diameter ronde broden. Leg de broden op een bebloemd oppervlak en laat ze nog eens 2 uur rijzen tot ze 50 procent aan volume zijn gerezen.Verhit de oven tot 230 graden.Leg de broden op een bakplaat en snij er met een mes kepen in. Door de kepen zal het brood niet barsten of uitlopen tjdens het bakken. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Er mag maar 1 plaat gebruikt worden, dus geen etages broden in de oven. Besproei ze met een platenspuit waarin water, sluit dan de ovendeur. Besproei na vijf minuten de broden opnieuw, en vijf minuten nog eens. Het besproeien maakt de korst dik en stevig. Draai de ovenwarmte terug op 200 graden. Bak de broden een 20 a 25 minuten, tot de korsten donkere goudbruine kleur hebben. Verwijder de broden van de oven, keer ze ondersteboven (gebruik een pannenlapje) en tik op hen op de bodem. En indien het geluid hol klinkt zijn ze gaaris. Laat de broden afkoelen op een rek voor tenminste 30 minuten.

Arabisch Brood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gevuld Arabisch brood met granaatappelyoghurt
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
lamsbout op z'en arabisch "markah"
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabisch Brood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Bapao Met Arabisch-Nederlandse Salade
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept