Servische Chocoladecreme/mouse Taart

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding



2. Voor de chocoladecreme de melk aan de kook brengen. De couverture erin smelten. Roer het maiszetmeel en de eierdooiers in een kopje door elkaar. Sla het eiwit snel stijf, de suiker toevoegen; verder kloppen.Voeg toe aan de al iets afgekoelde chocolade. Week de gelatine in koud water. Het maiszetmeelpapje dor de kokende melk roeren en de melk al roerende opnieuw aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen. De gelatine uitknijpen en door de hete creme roeren tot ze is opgelost. De creme laten afkoelen. Geregeld roeren.

3. De taartbodem 2 keer doorsnijden. De slagroom stijfslaan en door de afgekoelde creme scheppen. De taartbodems met de creme bestrijken en op elkaar zetten. Creme voor de zijkant apart houden.

4. Voor de garnering de chocolade au bain marie laten smelten (of in de magnetron). Deze uitstrijken op een glazen of marmeren plaat of snijplank. Iets laten harden, dan met een paletmes rolletjes afsteken. De zijkanten rondom met creme bestrijken. De hele taart met de chocoladerolletjes garneren en met poedersuiker bestrooien.

Servische Chocoladecreme/mouse Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Servische Avjar
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gemengde Servische Salade
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Servische Winterwortels
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Servische Worteltjes
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept