2. Voor de chocoladecreme de melk aan de kook brengen. De couverture erin smelten. Roer het maiszetmeel en de eierdooiers in een kopje door elkaar. Sla het eiwit snel stijf, de suiker toevoegen; verder kloppen.Voeg toe aan de al iets afgekoelde chocolade. Week de gelatine in koud water. Het maiszetmeelpapje dor de kokende melk roeren en de melk al roerende opnieuw aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen. De gelatine uitknijpen en door de hete creme roeren tot ze is opgelost. De creme laten afkoelen. Geregeld roeren.
3. De taartbodem 2 keer doorsnijden. De slagroom stijfslaan en door de afgekoelde creme scheppen. De taartbodems met de creme bestrijken en op elkaar zetten. Creme voor de zijkant apart houden.
4. Voor de garnering de chocolade au bain marie laten smelten (of in de magnetron). Deze uitstrijken op een glazen of marmeren plaat of snijplank. Iets laten harden, dan met een paletmes rolletjes afsteken. De zijkanten rondom met creme bestrijken. De hele taart met de chocoladerolletjes garneren en met poedersuiker bestrooien.
Servische Chocoladecreme/mouse Taart is een recept van Smulweb.nl