Schil de rauwe bieten en snijd ze in (heel) kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg dan de bietjes toe. Schep het mengsel enkele minuten om. Voeg kruiden en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 min. smoren. Schep af en toe om en voeg indien nodig iets water toe. Roer dan de rozijnen, citroensap of azijn en honing erdoor en laat nog ongeveer 5 minuten stoven. Kook ondertussen in een pan water met zout de macaroni gaar. Giet de macaroni af en meng er feta, of vis, met de room, bieslook, augurk en bietjes door. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en deze ruim een half uur in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden. Variatie snel en gemakkelijk: Maak deze bietenschotel zonder oven klaar: Meng de klaargemaakte gare ingredienten in een grote pan en laat het geheel nog even doorwarmen alvorens het gerecht op te dienen. Bijna net zo lekker als het ovengerecht.
Rode Bieten Met Macaroni Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl