-fruit de ui glazig in de boter en voeg het gehakt toe en even laten doorbakken -pittig kruiden met al de kruiden -voeg nu 4 el water toe, om het vlees sappig te houden -snij de eieren en olijven in grove stukjes en voeg met de gewassen rozijnen toe -rol het bladerdeeg uit tot 1 lap van 45 x 16 cm en snij over de lengte doormidden -het vleesmengsel op de lappen aan een kant over de lengte schikken, de kantjes vrijlaten en met water bestrijken -de andere kant er overheen klappen en goed aandrukken -per strook in 5 of 6 stukken snijden -bij de opengesneden kantjes het vulsel wat terug duwen, met water insmeren en dichtplakken -leg de ′empanadas′ op een omgespoeld bakblik -klop het ei los en bestrijk de empanadas hiermee -schuif in de hete oven van 220?C gedurende circa 20 min tot ze mooi goudbruin zijn gebakken
Braziliaanse Saucijzenbroodjes is een recept van Smulweb.nl