Noorse Rozijnencake

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een cakevorm met een lengte van tenminste 30 cm goed invetten. De rozijnen onder de kraan nog even wassen als je dit nog niet hebt gedaan, en deze afdrogen met een stukje keukenpapier. En deze door het gerezen beslag mengen. Het deeg in de vorm gladstrijken en afgedekt nog /- 40 min laten rijzen. De oven voor verwarmen op 175 C De eidooier met een eetlepelwater loskloppen en hiermee de cake bestrijken. De cake onderin de oven in /- 1 uur afbakken. Als laatste de cake een paar minuten in de vorm laten alkoelen en dan op een rooster storten. Weer omdraaien en onder een theedoek geheel laten afkoelen.

Noorse Rozijnencake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rozijnencake met appel
30 min Gebak
Bekijk recept
Sinaasappel- en rozijnencake
0 min
Bekijk recept
Sinaasappel- en rozijnencake
0 min
Bekijk recept
KOKOSCASSATA
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Aspergepakketje met zalm
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte zalm en rucola-tuinkersboter
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Noorse eieren
0 min
Bekijk recept