Gratin Van Sinaasappelen En Banaan

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de sinaasappelen en snijd ze in dikke schijven. Het vrijgekomen sap van de sinaasappelen meng je bij het water en de limonadesiroop. Snijd nu ook de bananen in schijfjes en bedrenk ze in het sap. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de schijfjes banaan en sinaasappel in de schaaltjes en besprenkel ze met het sap. De schaaltjes moeten nu zo′n 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop intussen de eierdooier, de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig schuim. Klop er dan de slagroom door tot het geheel een stevig mengsel wordt. Neem de schaaltjes uit de oven en schakel nu de ovengrill aan. Bestrijk de schijfjes met de room en bestrooi met poedersuiker. Vervolgens zet je de schaaltjes 3 minuten onder de grill. Blijf in de buurt en let erop dat de room niet te donker kleurt. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Gratin Van Sinaasappelen En Banaan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept