Schil de ananas zo dat ook de doornachtige ingroeisels worden weggenomen. Snijd de vrucht in plakken met een dikte van ca. 1 cm.. Verwijder het harde middengedeelte. Snijd het vruchtvlees in segmentjes. Pel de bananen en snijd ze in plakjes met een dikte van 1 cm.. Schep ananas en bananen luchtig door elkaar. Strooi de suiker er over en schep alles nogmaals luchtig door elkaar. Doe alles over in een zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water omgespoelde (stop)fles of pot. Schenk er zoveel rum op dat alles royaal onder staat. Sluit fles of pot luchtdicht af met plastic folie. Leg daarna stop of deksel op fles of pot (niet noodzakelijk). Plaats fles of pot op een koele, droge en bovenal donkere plek. Laat ze tenminste 6 tot 8 weken staan. De inhoud van aangebroken fles of pot dient binnen 6 dagen te worden geconsumeerd. In een perfect luchtdicht afgesloten fles of pot zijn vruchten op alcohol tenminste 3 maanden houdbaar.
Ananas En Bananen Op Rum is een recept van Smulweb.nl