Geflambeerde Ananas

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de kokos in een droge wok lichtbruin en laat hem op een bord afkoelen. Halveer de ananas in de lengte en snijd elke helft in 4 parten. Snijd het vruchtvlees van de schil los, snijd de harde kern weg en snijd de ananasparten in plakken van ? 1 cm dik. Verhit de boter in de wok, roer de suiker erdoor en laat die oplossen. Schep de plakken ananas in de wok en roerbak ze op matig vuur ? 5 minuten. Bestrooi ze met het kruidnagelpoeder en schep de ananas nogmaals om. Schenk de rum in de wok en warm die 10 seconden mee, zodat de alcohol net begint te verdampen. Steek de alcoholdamp aan en strooi er, als de vlammen zijn gedoofd, de kokos over.

Geflambeerde Ananas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept