Zoek
St. Jacob In Japan
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr st. jacobsvruchten
peper
zout
boter.
Voor de saus
>1 dl rijstwijn of droge sherry
>3 fijn gehakte sjalotjes
>1 el fijn gehakte bieslook
>(paar stengels bieslook voor garnering)
>1 teen fijn gehakte knoflook
>? tl gemberpoeder of fijngehakte verse
>1 tl suikerstroop
>2 el donkere japanse soya
>zwarte peper
>50 gr koude boter Hulpmiddelen Pannen. Hulpmiddelen - Pannen. Voorbereiding Saus: op zacht vuur in een steelpan klontje boter laten smelten
sjalotjes hierin glaceren > rijstwijn toevoegen en het geheel tot de helft inkoken. > bieslook
knoflook
gember
suikerstroop en soya toevoegen. > saus lauw/warm houden
voor het opdienen al roerend de koude boter en evt. wat zout toevoegen (eerst proeven
soya is zout)
met een flinke draai uit de pepermolen afmaken en lauw/warm houden. Bereidingswijze Verwarm de borden !
St. jacobsvruchten afspoelen en droogdeppen
bak ze mooi bruin krokant in de boter. Serveertips Verspreidt de saus op het midden van de spiegel van de borden
schik hierop de st. jacobsvruchten en werk het geheel af met op gelijke lengte gesneden bieslookspri
Bereiding
Verwarm de borden ! St. jacobsvruchten afspoelen en droogdeppen, bak ze mooi bruin krokant in de boter.
St. Jacob In Japan is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Oosterse box - knipoog naar Japan
20 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kinkan (Japan)
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Japan: AMAZU (ZOETE DRESSING)
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Tempurasaus (Japan)
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept