Cranberrymousse

8
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de eierdooiers (2 eiwitten apart houden) in een kom en klop ze met een elektrische handmixer tot ze dik en lichtgeel zijn. Giet er al kloppend het cranberrysap bij en klop tot alles goed gemengd is. Schep dit custardmengesel in een pan en zet die op een matig vuur. Verhit de custard, waarbij u voortdurend roert tot hij dik genoeg is om aan de achterkant van de lepel te blijven hangen. Laat niet aan de kook komen. Neem de pan van het vuur en laat de custard volledig afkoelen, waarbij u af en toe roert om te voorkomen dat er een velletje opkomt. Schep de uitgelekte cranberry′s door de afgekoelde custard en zet hem ca. 30 minuten in de koelkast. Klop de slagroom stijf tot pieken. Klop de eiwitten schuimig in een andere kom. Voeg de 4 eetlepels suiker toe en klop ook de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de slagroom door de cranberrycustard. Voue er dan het eiwit door tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in een vorm van 1,5 liter inhoud, dek af met folie en zet het ca. 3 uurin het vriesvak tot het mengsel stevig is. Doe voor de saus de gemengde bessen in een keukenmachine en draai tot een puree. Passeer de puree door een roerzeef boven een kom. Schep er het bewaarde cranberrykooknat door en breng op smaak met fijne suiker.

Cranberrymousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker