Pel de tomaten en de knoflook, hak ze dan grof, ontpit ze en doe ze in een mengbeker. Voeg de kruiden, olie en citroensap toe en pureer dit met de handmixer. Wrijf dan de saus door een fijne zeef en zet ze koud weg.Was de komkomer, halveer deze en haal de pitjes eruit. Snijd de paprika′s midden door en verwijder de pitjes en de steelaanzet. Snijd de komkommers en de paprika′s dan oin blokjes. Snijd het groen van de voorjaaruitjes in ringetjes. Maak de sla schoon, was deze en snijd de grote bladen wat kleiner. Verdeel de kipfilet of de kalkoenfilet in blokjes. Verdeel al deze ingeredienten op hoopjes op een grote schotel of alles in aparte schoteltjes. Was de tuinkruiden en leg ze niet versneden tussen de hoopjes. Laat iedereen zich nu bedienen en vul daarna ieders bord aan met de gekruide tomatensaus.
Andalousische Zomerslaatje is een recept van Smulweb.nl