Appel-pruimenchutney

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit water en suiker en roer tot de suiker is opgelost. Doe er de azijn, gember, knoflook, appelsnippers en de helft van de pruimenstukjes bij. Kook dit ca. 5 minuten en doe er dan de rest van de pruimen bij met de sinaasappelrasp en kaneel. Laat alles nog ongeveer een kwartiertje koken, waarbij je zo nu en dan roert, tot het stroperig is geworden. Laat afkoelen.--------------------- Wil je de chutney wat langer bewaren, doe ze dan gloeiend heet in een jampotje, die je natuurlijk eerst met heet sodawater hebt uitgewassen en vervolgens met heet schoon water hebt nagespoeld. Vergeet daarbij ook de deksels niet.

Appel-pruimenchutney is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met eendenlever en pruimenchutney
45 min
Bekijk recept
Zachte Pruimenchutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pruimenchutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept