Kalkoenterrine Met Olijven

2
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Van 500 g kalkoenfilet 250 g in plakken snijden van een ? cm. Van 125 g groene olijven met piment 16 olijven bewaren en de rest grof hakken. 1 bosje krulpeterselie 1 teentje knoflooken de rest van de kalkoenfilet in de keukenmachine met sikkelmes fijn hakken, met versgemalen peper en zout op smaak brengen. Van 8 sneetjes witbrood de korst halen, in 2 dl melk weken in de stoomoven. Kookstand: 90?C Kooktijd: 10 minuten. Brood uitknijpen en aan het vlees toevoegen. Vermengen met 3 geklopte eieren 1 eetl oude rode port en de gehakte olijven. De terrines met hazelnootolie bestrijken. De helft van het vlees in de vormen doen, daarop de plakken kalkoenfilet, daarop in het midden naast elkaar de olijven leggen en met de rest van het mengsel afdekken. De terrines in de stoomoven schuiven. Kookstand: 95?C Kooktijd: 40 minuten. Met de kerntemperatuurvoeler van de oven kunt u controleren of de terrine in het midden een temperatuur heeft bereikt van 72?. Voorgerecht Kalkoenterrine met olijven (voor twee terrines van een halve liter)

Kalkoenterrine Met Olijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kalkoenterrine
Bekijk recept
Kalkoenterrine met groenten
Bekijk recept
Kalkoenterrine met groenten
Bekijk recept
Kalkoenterrine
Bekijk recept