Lamshachee

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een (braad)pan met dikke bodem. Laat de boter smelten en voeg de olie toe. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak het vlees onder voortdurend omscheppen in ca. 6 minuten lichtbruin. Neem het vlees daarna met een schuimspaan uit de pan en houd het warm. Voeg de uien aan de resterende bakboter/olie toe. Laat ze, onder voortdurend omscheppen, lichtbruin kleuren. Breng intussen in een pannetje vleesfond en rode wijn aan de kook. Schep het vlees en het knoflook door de uien. Laat alles dan nog 2 - 3 minuten zachtjes bakken. Schenk het kokende fond- en wijnmengsel er bij en voeg het laurierblad met de kruidnagels toe. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur zachtjes sudderen. Schep de hachee van tijd tot tijd even om. Voeg een scheutje water toe indien er (te) veel vocht verdampt en daardoor de kans op aanbranden groot wordt. Proef na het sudderen de hachee en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer eerst de gezeefde tomaten er door en voeg daarna allesbinder toe. Laat er onder voortdurend roeren en omscheppen nog even de kook over komen. Verwijder het laurierblad.

Lamshachee is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse Rijsttafel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Hollandse Rijsttafel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept