Snijd het vlees in kleine van ca. 2 bij 2 cm. Vermeng bloem, zout en paprikapoeder met elkaar en bestrooi hiermee het vlees. Snijd de sjalotten in kleine stukjes, de paprika in reepjes en de aubergine in blokje van 3 cm. Halveer de tomaatjes. Snipper de ui en 2 tenen knoflook. Snijd de resterende teen knoflook door en bestrijk hiermee de binnenkant van de braadpan. Verhit de olie en bak hierin ui en knoflook goudgeel en de blokjes vlees in enkele minuten al omscheppend mooi bruin. Voeg dan de sjalot en groenten toe met laurier en een paar blaadjes salie en tijm. Schenk er de wijn en bouillon bij, breng op smaak met peper, zout en enkele druppels tabasco, Stoof ca. 2 uur met het deksel op de pan op laag vuur. Giet er af en toe bouillon bij als het stoofvocht het geheel niet meer bedekt.
Lamsstoofpot Met Aubergine is een recept van Smulweb.nl