Verhit de olie in de hapjespan en bak daarin de uien ca 5 minuten tot ze wat beginnen te bruinen. Bak vervolgens de wortel een paar minuten mee. Haal de groenten dan uit de pan. Bak vervolgens het lamsgehakt op hoog vuur kruimelig en bruin. Kruid het stevig met zout en peper. Voeg daarna de groenten weer toe met de tijm, kaneel en peterselie. Roer de bloem er door. Als deze het vocht van de groenten wat heeft opgenomen roer je er beetje bij beetje de bouillon door. Afmaken met de tomatenpuree. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de schoten ca 30 minuten sudderen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Stoom of kook ze gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200?C. Giet de aardappels af en doe ze 5 minuten terug in de pan, afgedekt met een schone theedoek. Maak er dan met de pureestamper een puree van met de boter. Maak de puree op smaak met zout en peper. Doe het vlees in de goed beboterde ovenschaal en verspreid het gelijkmatig. Verdeel hier de puree gelijkmatig over Verdeel dan de prei en vervolgens de kaas over de schotel. Bak de schotel af gedurende ca 25 minuten hoog in de oven.