Vet een grote braadslee in met gesmolten boter of olie. Ontdoe het vlees van overtollig vet en pezen. Verhit het vet in een grote koekenpan. Wentel de karbonades door de bloem. Schud het overtollig bloem eraf en bak de karbonades snel aan beide kanten bruin en leg ze in de braadslee. Doe de uien, selderij en pastinaak in de pan en bak tot de pastinaak is verkleurd. Schep het groentenmengsel bovenop het vlees. Strooi de overgebleven bloem in de pan en bak deze al roerend bruin. Voeg geleidelijk de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de campignons, peper, zout, kruiden en saus toe en laat de saus nog 10 minuten sudderen. Het de pan van het vuur en giet de bouillon over het vlees. Leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs over het vlees en groenten. Doe een dekselop de braadslee en zet hem in de voorverwarmde oven. Laat het geheel 5 kwartier sudderen. Daarna deksel verwijderen en nog eens 30 minuten sudderen tot de aardappelen bruin zijn.