De kalfsschenkels door de bloem halen en in de wijde ondiepe schaal naast elkaar leggen. Voor de saus de morieljes in een zeef onder koud stromend water afspoelen, met het water in het kommetje doen en (afgedekt) 2 minuten op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Afgedekt laten staan. De grotchampignons schoonspoelen onder de stromende kraan, droogdeppen en in plakjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De ansjovisfilets in kleine stukjes snijden en de olijven in vieren snijden. De olie in een grote ovenvaste schaal (onafgedekt) 2 minuten op vol vermogen verwarmen. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in 3 tot 4 minuten glazig fruiten. De tomatenpuree en de wijn erdoor roeren. Het vocht van de morieljes erbij schenken en beide soorten paddestoelen met de ansjovisfilets en de olijven erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. De saus over de schenkels scheppen en het gerecht (afgedekt) 30 tot 35 minuten op half vermogen verwarmen tot de schenkels gaar zijn. De schenkels uit de saus nemen, op een schaal leggen en afgedekt laten staan. De bloem met wat water tot een glad papje roeren, dit door de saus roeren en deze nog 1 tot 2 minuten op vol vermogen verwarmen tot de saus is gebonden.
Kalfschenkel Met Morilles En Grotchampignons In De Magnetron is een recept van Smulweb.nl