Verhit in een wok tweederde van de arachideolie om te frituren (190 graden Celsius). Voeg de sperziebonen toe. Frituur de sperziebonen tot deze rimpelig worden (ze moeten echter wel groen van kleur blijven). Giet de bonen en de olie af. Leg hiervoor een olievergiet (een metalen zeef) op een oliecontainer (een oude pan) en giet het geheel af. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg het ingemaakte mosterdgroen, de gember, de rode ui, het teentje knoflook en de peper toe. Snelbak op hoog vuur onder voortdurend roeren gedurende enkele seconden of totdat het geurt. Voeg de fijn gehakte gedroogde garnalen, het sojasausje en de sperziebonen toe. Snelbak op hoog vuur onder voortdurend roeren tot alle ingredienten verwarmd zijn.
Drooggebakken Sperziebonen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam