Verwarm de oven voor op 200 ?C. Leg de kip op een rooster met een braadslee eronder en bak de kip in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Laat de kip afkoelen en verwijder het vel en de botten. Verdeel het vlees in stukjes. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de lente-uitjes en bleekselderij schoon en snijd de groenten in smalle stukjes. Was en droog de slabladeren. Rooster de pijnboompitten (of de geschaafde amandelen) in een droge koekenpan goudbruin. Laat de afkoelen op een bord. Maak de dressing: snipper de stemgember heel fijn en roer die door de yoghurt. Voeg de mayonaise en de gembersiroop toe en roer alles door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren de stukjes kip, fruit en groenten door de dressing. Bekleed een schaal met de slabladeren en schep de salade erop. Strooi de pijnboompitten of amandelen erover.
Kipsalade Met Mango En Yoghurtdressing is een recept van Smulweb.nl