Kippenbouillon

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de soepkip schoon, was haar en verdeel haar in stukken. Dit laatste zal niet altijd gewenst zijn; als u de kip heel laat, kan het vlees nog gebruikt worden voor de bereiding van andere gerechten. Leg de hele of verdeelde kip in 1 1/2 liter water, voeg de overige ingredienten er aan toe en breng het water aan de kook. Laat de bouillon ongeveer ongeveer 1 1/2 uur zacht koken. Zeef dan de bouillon. Kippenbouillon wordt gebruikt voor de bereiding van soep en saus en als drinkbouillon. In het laatste geval kunt u wat van het kippenvlees in stukjes snijden en aan de bouiloon toevoegen.

Kippenbouillon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept