Kruidkoek Met Gember En Rozijnen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 gr. C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen, iets laten afkoelen. In kom koekkruiden mengen met meel, bakpoeder en suiker. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren. Beslag in cakevorm schenken en koek een richel onder midden in oven schuiven. Koek in ca. 1 uur en 15 min. bruin en gaar bakken. Koek 10 min laten afkoelen. Vorm verwijderen en kopek op taartrooster verder laten afkoelen. Koek verpakken in aluminiunfolie en 1 dag laten rusten.

Kruidkoek Met Gember En Rozijnen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek met gember en rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek van Oma Lubje
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoektaart met mascarpone en appel
20 min Nagerecht
Bekijk recept