Koerlandse Haringen

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-bak in de 40 g boter de filets aan beide kanten bruin in een kleine 10 min -leg ze dan op een warme schaal en hou warm -de pan schoon maken en terug op het vuur en de spek plakjes knisperend bruin bakken -als ze klaar zijn terzijde schuiven -en de uiringen erbij doen en deze in 10 min mooi bruin bakken -beleg de ovenschaal met gebakken plakken spek -daarover de uiringen en flink peperen -de haringfilets naast elkaar op het spek leggen -in een kom de zure room met een scheut sherry, scheutje worcestersaus, tomatenpuree, zout en 3 paplepels paprikapoeder mengen en over de haringen verdelen -bestrooi de oppervlakte met paneermeel en daarop her en der wat boterklontjes -schuif de schaal in de hete oven BAKTIJD: 20 min op 200?C -serveren aan tafel in de ovenschaal

Koerlandse Haringen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsborst op koerlandse wijze
Bekijk recept
Kalfsragoût op koerlandse wijze
Bekijk recept