Was de aubergines en trek met de dunschiller in de lengte enkele repen schil van de aubergine.Verhit een bodempje olijfolie en bak daarin de aubergine′s rondom bruin.Zorg ervoor dat ze overal voorzien zijn van olie,en bestrooi ze met peper en zout.Leg de aubergine′s in een grote ovenvaste schaalen laat ze een beetje afkoelen.Verhit de oven voor op 180-200?c.Verhit een deel van de olie opnieuw en bak het gehakt kruimig,voeg de knoflook,ui,en peper en paprikapoeder toe,roer alles goed door elkaar en laat ca.10 min. smoren,op laag vuur.Breng nogmaals op smaak en roer de peterselie erdoor.Snijd de aubergine′s in vanaf de top tot aan de steelinzet.Druk de snee een beetje uit elkaar.Druk het gehaktmengsel in de openingen en verdeel de rest rondom de aubergine′s.Leg boven op de aubergine′s enkele plakken tomaat,en strooi er de grespte kaas over.Schenk dan over elke aubergine een flinke scheut olijfolie.Plaats de schaal in de oven en maak de aubergine′s in ca.een uuur gaar en glazig.
Aubergine Met Uiengehakt is een recept van Smulweb.nl