Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en paprika even zachtjes aan. Voeg de wildpoelet toe met 1 liter koud water, de wijn, laurierblaadjes en tijm. Breng dit op een zacht vuur langzaam aan de kook. Laat de bouillon afgedekt ca 2 uur heel zachtjes trekken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in mooie dunne reepjes. Voeg de tomatenpulp aan de bouillon toe. Snijd de chorizo in stukjes. Zeef de bouillon door een zeef bekleed met kaasdoek ( of een schone theedoek ) in een andere pan. Breng hem pittig op smaak met zout. Doe de stukjes wildpoelet in de keukenmachine. Voeg de chorizo toe en meng alles tot een stevig gehakt. Meng het ei en zout en peper naar smaak erdoor. Vorm van dit mengsel kleine gehaktballetjes. Laat de balletjes in een pannetje met water in ca 2-3 min. Tegen de kook aan gaar worden. Laat ze in een zeef uitlekken. Breng de bouillon aan de kook. Leg de reepjes tomaat en de gehaktballetjes in voorverwarmde mooie kommen of diepe borden en schep de gloeiend hete bouillon erop. Strooi de peterselie erover en serveer direct.Voorbereiding stijd ca 30 minuten. wachttijd ca 2 uur.
Wildbouillon Met Tomaat is een recept van Smulweb.nl