Wildbouillon Met Tomaat

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en paprika even zachtjes aan. Voeg de wildpoelet toe met 1 liter koud water, de wijn, laurierblaadjes en tijm. Breng dit op een zacht vuur langzaam aan de kook. Laat de bouillon afgedekt ca 2 uur heel zachtjes trekken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in mooie dunne reepjes. Voeg de tomatenpulp aan de bouillon toe. Snijd de chorizo in stukjes. Zeef de bouillon door een zeef bekleed met kaasdoek ( of een schone theedoek ) in een andere pan. Breng hem pittig op smaak met zout. Doe de stukjes wildpoelet in de keukenmachine. Voeg de chorizo toe en meng alles tot een stevig gehakt. Meng het ei en zout en peper naar smaak erdoor. Vorm van dit mengsel kleine gehaktballetjes. Laat de balletjes in een pannetje met water in ca 2-3 min. Tegen de kook aan gaar worden. Laat ze in een zeef uitlekken. Breng de bouillon aan de kook. Leg de reepjes tomaat en de gehaktballetjes in voorverwarmde mooie kommen of diepe borden en schep de gloeiend hete bouillon erop. Strooi de peterselie erover en serveer direct.
Voorbereiding
stijd ca 30 minuten. wachttijd ca 2 uur.

Wildbouillon Met Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met in honing gestoofde venkel
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met deeghoedje
20 min
Bekijk recept