Zet een pan water op met de karbonades. Ongeveer half vol.Doe er een ui grof gesneden bij, een klein bouillonblokje, peperkorrels en een teen knoflook. Als het vlees gaar is, kun je de peperkorrels eruit doen en de ui ook. Het vlees gaat er ook uit. Vervolgens gaan bonen uit de pot erbij. Het gelei bovenop de bonen in de pot gooi ik altijd weg, alleen wat bovenop zit. De rest kan blijven. Soep goed door roeren, zodat de bonen loskomen. Het water eenbeetje laten inkoken, zodat het niet te waterig blijft. intussen een koepannetje met een beetje olijfolie op het vuur zetten. Daarin fruit je het klein gesneden uitje, knoflookteentje(mag ook meer als je dat lekker vindt) , de zoete parika en de scherpe paprika , de vegeta. Goed omroeren want het wordt droog. Dan nog een beetje bloem erbij zodat het echt een droog papje wordt. Vervolgens alles bij de soep doen. Het vlees heb je inmiddels ontdaan van botten en eventueel teveel vet en dat gaat in stukjes door de soep heen. Nu moet er een vrij stevige, zeer zachtrode soep zijn ontstaan.