Goudse Kaassoep

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een roux van boter en meel,niet bruin laten worden, voeg melk en bouillon toe, roer met een garde tot de soep glad is,voeg de kaas toe ( in kleine stukjes) laat op laag vuur smelten, voeg voor het serveren de jenever of wodka toe,het zout, pas op de kaas is zout, de peper, liefst vers gemalen zwarte peper, en rasp wat nootmuskaat in de soep vlak voor het opdienen.Indien te dik, wat melk toevoegen.

Goudse Kaassoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep met sherry en koriander
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zwitserse kaassoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep uit Alkmaar
15 min-
Bekijk recept

Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tortilla's met tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept