Klassieke Saus - Hollandaise Saus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boter opschuimen. Klop de eierdooiers met de vloeifstof in een ronde kom au bain marie tot fijn schuim. de temperatuur mag daarbij niet hoger worden dan 80 C. Neem de kom uit de au bain marie en roer de warme boter gelijkmatig, eerst druppelsgewijs, daarna zuinig, door de schuimmassa. Die moet daarbij de boter binden. Maak het geheel af met zout, cayennepeper en citroensap.

Klassieke Saus - Hollandaise Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept