Schil de aardappels. Snijd de knolselderij in plakjes, schil ze en spoel ze af. Snijd de aardappels en knolselderij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng 2? dl. water met de aardappels, de knolselderij en het bouillontablet aan de kook. Hang het kruidenbuiltje in het kookvocht en kook de groenten in 20 minuten helemaal gaar. Fruit intussen de ui en de knoflook 3 minuten in de hete olie. Voeg ze aan de aardappelen en knolselderij toe. Verwarm de oven voor tot 200?C. Neem het kruidenbuiltje uit de pan. Voeg de melk toe en breng alles aan de kook. Breng de soep op smaak met peper en zout. Splits de eieren, roer de dooiers los en schep de kaas erdoor. Klop de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom helemaal stijf. Spatel vervolgens het kaasmengsel erdoor. Verdeel de soep over 4 ovenvaste kommen en verdeel het eimengsel erover. Zet de kommen in de voorverwarmde oven en laat de soep in 5 minuten gratineren.
Wintersoep Met Een Dakje is een recept van Smulweb.nl