Mestreechse Waffele

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem met de kristal- en vanillesuiker. Maak van het mengsel een bergje met in de top een kuiltje (model: vulkaan) en doe daarin het eiwit met de eidooiers. Goed mengen. Vermeng nu geleidelijk aan klontjes boter met de overige ingredienten. Je kunt dit met een keukenmachine doen, maar bedenk wel dat dit een zware deeg is, die misschien net iets teveel verlangt van de motor van je keukenmachine. Wanneer het deeg klaar is, maak er dan rolletjes van in kroketvorm en leg deze klaar op de met meel bestrooide bakplaat. Warm nu op groot vuur het wafelijzer op en wanneer dit heet wordt, vet het dan in met de speklap of smeer het in met de olie. Open het ijzer leg er een deelrolletje op, klap het ijzer rustig dicht, maar druk het niet aan. Door de warmte en het gewicht van de bovenste helft van het ijzer sluit het ijzer vanzelf. Na ruim een minuut het ijzer draaien en na weer een ruime minuut het ijzer voorzichtig een beetje openen om te zien of de wafel al gaar en bruin wordt. Hier moet je een beetje op je gevoel afgaan. Let op: deze wafels branden snel aan omdat er veel suiker in het deeg zit. De gebakken wafel op een rooster laten afkoelen.

Mestreechse Waffele is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mestreechse Ballen
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mestreechse (Maastrichtse) Gehaktballen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept