Nieuwjaarrecept Bisque De Homard

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De levende kreeft met de kop naar beneden onderdompelen in de kokende visfumet en gedurende een kwartiertje laten koken. Ondertussen de groenten fijnsnijden en samen met de knoflook even fruiten in olijfolie. Vervolgens de tomatenpuree en het kerriepoeder toevoegen. De gekookte kreeft uit de fumet halen en het vlees losmaken uit het karkas. Het vlees kan samen met de bisque worden opgediend of kan worden bewaard voor een andere bereiding. Het karkas fijnstampen in een vijzel. In een pan de resterende olie verhitten en er de fijngestampte schaal in aanstoven. Flamberen met cognac. Het geheel overscheppen in een grote soeppan en mengen met de gestoofde groenten. De bereiding overgieten met de fumet waarin de kreeft gekookt werd en de witte wijn. Gedurende ongeveer 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje en dan door een fijne puntzeef halen. De bisque weer aan de kook brengen en kruiden met peper en zout. Eventueel verder afwerken met een beetje opgeklopte room en een nootje boter.

Nieuwjaarrecept Bisque De Homard is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

poulet a la sauce au homard
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souffle De Homard (kreeftesoufle)
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bisque De Homard A Ma Facon
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
HOMARD A LA NAGE DE PROVENCE
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nieuwjaarrecept Aardappel-peer-kaastaartjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Spuma Lamponi (frambozen-spoom)
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Champagne Sorbet
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Chinees Zoet Nagerecht
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept