Voor blauwe eieren: Snijd een kwart rode kool in stukken en laat dit met een flinke scheut azijn een half uur koken. Prik de eieren in en leg ze voorzichtig in het kokende water. Laat ze twee minuten doorkoken. Zet dan het vuur uit en laat de eieren een paar uur afkoelen in het rode-kool-water. voor gele eieren: Breng water met een tot twee eetlepels kerrie en een scheut azijn aan de kook. Prik de eieren met een eierprikker in en leg ze voorzichtig met een lepel in het kokende water. Laat de eieren twee minuten koken en zet daarna het vuur uit. Laat de eieren een paar uur afkoelen in het kerrie-water. voor gouden eieren: Met het loof van wortels maak je prachtige gouden eieren. Kook het loof tien minuten in water met een scheut azijn. Kook de eieren even mee en laat ze dan afkoelen in het verfbadje, tot ze mooi goud-groen zijn. Als de eieren afgekoeld zijn, poets je ze even op met een doekje met sla-olie. Ze worden dan nog mooier.