Paaseieren - Tovereieren

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kippe-eieren aan een kant voorzichtig met een dunne naald inprikken. Eieren licht schudden en de inhoud er uit laten lopen. Vang dit op en zet dit apart. (Dit kunt u in een ander eierrecept misschien wel gebruiken!) De schalen direct met kokend heet water uitspoelen, tot het water wat eruitkomt helder is. Zorgvuldig uit laten lekken. Room in een kleine maar hoge pan verhitten. Beide chocoladesoorten erindoen, al roerend laten smelten. Vulling een beetje af laten koelen. Ondertussen de boter schuimig roeren. Siroop en likeur toevoegen en snel tot een gladde massa vermengen. Direct toevoegen aan het chocolademengsel en goed doorroeren. In een spuitzak met fijne tuit gieten en de lege eierschalen ermee vullen. Toverei rustig even schudden en draaien, zodat de schaal volledig met chocolade aan de binnenzijde kan worden bedekt. In een eierdoos zetten en in de koelkast plaatsen, en in 3 uur op laten stijven. Naar believen versieren of verven.

Paaseieren - Tovereieren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Koek en ei
10 min-
Bekijk recept
Gevulde Paaseieren
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde Paaseieren Met Tomatencreme
10-20 min -
Bekijk recept
Paaseieren - Walnuss-eier
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept