Haal het vlees uit de zak en dep het droog met keukenpapier. Leg de lamsbout in een braadschotel en schuif (zonder bijkomende vetstof) in een voorverwarmde oven op 230 ?C. Na 15 min. wordt de lamsbout mooi bruin. Draai hem om, zet de oven op 190 ?C en laat nog 20 a 30 min. verder braden. Controleer of het vlees voldoende gebraden is door er met een breinaald in te prikken. Als het uitlopende vocht nog echt rood is, laat u het vlees nog langer braden, tot bij controle het vocht roze is (lamsbout is op z′n best als het vlees nog rozig is). Plaats het vlees op een schotel en laat het in de uitgeschakelde oven nog 10 min. rusten (zo kunnen de sappen zich over het vlees verdelen). Intussen bereidt u de saus: giet het braadvet weg. Doe 1 dl bouillon en 1 dl witte wijn in de braadschotel en schraap de braadresten goed los. Zeef dit mengsel en doe het in een braadpan. Laat 2 a 3 min. hevig koken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Roer er 1/2 eetl. dragon door en laat nog enkele sec. op het vuur staan.
Lamsbout Met Fijne Dragonsaus is een recept van Smulweb.nl